Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că autoritățile i-au găsit pe cei doi bărbați acuzați de tentativa de asasinat asupra lui Serghei și a Iulia Skripal. Liderul de la Kremlin însă nu vede nimic criminal în acțiunile lui Petrov și Boshirov în Anglia.

„Bineînțeles că am văzut cine sunt, am urmărit trecutul lor, știm cine sunt, i-am găsit pe cei doi (nr. Alexandr Petrov, Ruslan Boshirov)”, a spus Vladimir Putin citat de Interfax.

Putin a subliniat că cei doi sunt civili și că speră ca ei singuri să iasă și să povestească despre ce au făcut în Marea Britanie. „Așa va fi cel mai bine pentru toți”, a spus Vladimir Putin.

Amintim că la 5 septembrie, Scotland Yard a anunțat că doi cetățeni ruși sunt oficial suspectați de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale, Yulia.

Moscova a transmis miercuri că nu ştie cine sunt cei doi cetăţeni ruşi împotriva cărora poliţia britanică a emis un mandat de arestare în cazul otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale în Anglia.

Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May susține că fostul colonel GRU, Serghei Skripal și fiica acestuia Yulia au fost otrăviți de persoane care lucrează pentru spionajul militar rus.