Mitropolitul Sankt Peterburgului, Varsonofii a suplinit lista ierarhilor Bisericii Ortodoxe Ruse care nu au primit viză de la autoritățile grecești.

Înaltul prelat, care este și șeful administrativ al Patriarhiei Ruse spune că dorea să viziteze sfântul munte Athos, dar nu a primit viză, notează govoritmoskva.ru.

Patriarhia de la Moscova notează că autoritățile grecești au refuzat în viza mireană, nu și în dreptul de a vizita muntele Athos, acolo permisiunea o dau autoritățile religioase grecești. Potrivit Patriarhiei, Varsonofie mergea în fiecare toamnă pe muntele Athos în pelerinaj.

Amintim că Grecia a refuzat și anterior să acorde vize reprezentanților Bisericii Ortodoxe Ruse (BOR), după agravarea relațiilor acesteia cu Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului. Cauza conflictului este problema acordarii autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

La începutul lunii august relațiile dintre Rusia și Grecia s-au răcit brusc. Atena a acuzat Moscova de mituirea funcționarilor săi de stat și de implicare în treburile interne ale statului elen.