Secretarul britanic de externe, Jeremy Hunt, a cerut țărilor din UE să impună sancțiuni împotriva Rusiei ca pedeapsă pentru atacul chimic din Salisbury, în primavara acestui an, asupra fostului colonel GRU Serghei Skripal și a fiicei sale Iulia.

În timpul vizitei sale în SUA, Hunt a declarat ca UE ar trebui să urmeze exemplul Statelor Unite, care anterior au anunțat introducerea de măsuri restrictive din cauza otrăvirii celor doi Skirpal, notează paginaderusia.ro.

Potrivit șefului diplomatiei britanice este nevoie de un răspuns comun la crime, oriunde s-ar comite – „de la străzile din Salisbury la însorita Crimeea”.

La începutul lunii august, SUA au anunțat impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei din cauza otrăvirii lui Serghei și Iulia Skripal în orasul englez Salisbury. Potrivit agențiilor britanice de aplicare a legii, cei doi au fost otrăviți cu neurotoxina „Noviciok”, dezvoltată în URSS. Moscova neagă implicarea sa în tentativa de asasinat.

Noile sancțiuni SUA vor intra în vigoare pe 22 august. Prima etapă a măsurilor restrictive prevede interzicerea vânzării de produse cu dublă utilizare către Rusia. Ambasada rusă din SUA a declarta ca noul pachet de sancțiuni este unul „draconic”.

Preşedintele american Donald Trump nu este un izolaţionist aşa cum mulţi se temeau că va fi, a declarat ministrul de externe britanic Jeremy Hunt înainte de prima sa vizită în Statele Unite în calitate de şef al diplomaţiei britanice.