Anul viitor, Rusia planifică majorarea volumului de mărfuri militare care vor fi trimise în regiunea transnistreană pe calea ferată.

Informația reiese din datele tenderului pentru servicii de transport pentru necesitățile Ministerului Apărării din Federaţia Rusă, analizate de portalul ucrainean Apostroph.

Dacă în 2015 și în 2016, Ministerul Apărării al Rusiei a comandat 30 și, respectiv, 20 de vagoane pentru expedierea mărfurilor cu destinație militară către teritoriul separatist din stânga Nistrului, pentru anul 2017 au fost comandate 131 de vagoane cu aceeași destinație.

Sistem informațional unic al cumpărăturilor armatei din Rusia

Sistem informațional unic al cumpărăturilor armatei din Rusia

Potrivit sursei citate, Rusia trimite mărfuri în regiunea transnistreană tranzitînd teritoriul Ucrainei, prin intermediul companiei „Prima companie de transport din Ucraina”, înregistrată la Kiev.

De menționat că Ucraina nu permite tranzitarea trenurilor marfare din Rusia pe teritoriul său, deci încă nu este clar cum va avea loc transportarea acestor mărfuri.

De asemenea, Rusia va majora exponenţial şi volumul de produse militare în Belarus. Conform datelor, numărul de vagoane va creşte, în 2017, de la 50 la 4.162.

sursa: Infoprut