Cu câteva zile în urmă, unitățile Brigazii Motorizate 24 a Forțelor Armate ale Ucrainei, în colaborare cu o companie de recunoaștere a armatei, au împins trupele de ocupație ruse pe o portiune de front din Donbas, avansand câțiva kilometri în adâncime, scrie Dmitri Tîmciuk, deputatul ucrainean si coordonatorul proiectului online „InformSoprotivlenie” (IS), pe pagina sa de Facebook.

Potrivit deputatului, rezultatul acestei operațiuni armate a fost finalizarea centurii de siguranta în jurul orașului Torețk și crearea unei zone tampon în jurul punctului de control „Maiorskoe“. Totodata, sub controlul complet al forțelor ucrainene a trecut localitatea Șumî, și cartierul de case de vacanta al acesteia, soseaua paralela cu apeductul si un cartier al așezarii de tip urban Șahtî 6-7. În total, forțele ucrainene au preluat controlul a peste zece kilometri pătrați din teritoriul așa-numitei „zone gri”.

Potrivit grupului IS, operațiunea a fost atent planificată și organizată, fiind o mare surpriză pentru inamic – trupele ucrainene au ocupat noaptea fortificarile proaspat construite de Rusia și forțele de ocupație.

În timpul executării misiunii, inamicul a opus rezistenta și a încercat să respingă trupele ucrainene. În timpul luptelor, armata ucraineana a suferit pierderi – si-a pierdut viata sergentul Dmitri Ukrainski.

Sursa: paginaderusia.ro