Funeraliile Arethei Franklin vor avea loc pe 31 august, în oraşul său natal, Detroit, după două zile în care publicul îi va putea aduce un ultim omagiu, au anunţat vineri, 17 august, presa locală, care a citat familia artistei. Ceremonia va avea loc într-un templu protestant, cu familia și apropiații săi.

Pe 28 şi 29 august, trupul său va fi expus între orele 09.00 şi 21.00 la Muzeul Charles Wright, dedicat istoriei negrilor americani, scrie Libertatea.

Funeraliile vor avea loc pe 31 august, la Greater Grace Temple, o mare biserică penticostală din Detroit unde au fost organizate în 2005 funeraliile Rosei Parks, femeia care în 1955 a îndrăznit să sfideze în Alabama o interdicţie de a se aşeza în faţa autobuzului care îi viza pe negri, devenind astfel un simbol al luptei pentru drepturile civile ale negrilor americani.

Chiar dacă biserica poate găzdui 4.000 de persoane, invitaţii trebuie triaţi pe sprânceană: membri ai familiei, apropiaţi, celebrităţi din lumea muzicii şi alte personalităţi, precum fostul preşedinte american Barack Obama, cel care i-a transmis și un omagiu iubitei cântărețe.

Artista va fi înmormântată în cimitirul din oraş în care sunt înhumaţi tatăl ei şi trei dintre fraţii şi surorile ei, a precizat Gwendolyn Quinn.

În 60 de ani de carieră, cea pe care toată lumea o numea „Aretha” a influenţat mai multe generaţii de artişti prin intermediul unor hituri planetare precum „Respect” (1967), „Natural Woman” (1968) sau „I Say a Little Prayer” (1968).

Oraşul Detroit, capitala automobilului american unde cântăreaţa a murit joi, 16 august, la vârsta de 76 de ani, după o lungă bătălie cu cancerul, se pregăteşte să-i aducă vedetei sale un omagiu timp de mai multe zile, la înălţimea legendei care a devenit.