Forțele militare ucrainene au reușit să doboare o dronă rusească folosită de către trupele separatiste din Donbas. Aparatul de zbor venea dinspre localitatea Pervomaisk și se îndrepta pe direcția Severodonețk-Svatovo.

Anunțul a fost făcut de Serviciul de presă al Forțelor Armate Unite al Armatei ucrainene din Donbas. Potrivit sursei, aparatul de zbor a fost adus la sol cu ajutorul unei rachete a forțelor anti-aeriene ale Armatei ucrainene.

Drona era dotată cu o cameră video cu 12 obiective, care oferă posibilitatea realizării unor filmări și fotografii de panoramă de pe linia frontului și din spatele acestuia. Specialiștii ucraineni au stabilit că sistemele optice ale acestui aparat de zbor sunt de producție rusească, fiind pregătite de o companie ce se află sub sancțiunile SUA.

Costul unui astfel de aparat de zbor se ridică la 100 de mii de dolari, notează specialiștii. Anterior militarii ucraineni au mai doborât un aparat similar în donbas.

Amintim că Misiunea specială de monitorizare a OSCE din Donbas a descoperit armament nou în dotarea separatiștilor pro-ruși din Donbas. Inspectorii OSCE a au depistat sisteme mobile de lansare a rachetelor GRAD, muniții și aruncătoare de obuze.

Anterior, OSCE a publicat imagini filamte cu drona în care se vede cum un convoi militar rusesc traversează ilegal frontiera Ucrainei și se îndreaptă spre teritoriile controlate de separatiști.

Ieri Departamentul de Stat al Statelor Unite a declarat că Rusia alimentează ostilitățile din Donbas.