Procurorii au cerut o pedeapsă de 15 ani de închisoare pentru fostul președinte al Ucrainei Viktor Ianukovici. Învinuirea cere ca Ianukovici să fie recunoscut vinovat de trădare de patrie.

Procesul fostului președinte se apropie de sfârșit, astăzi în Instanța regională din Kiev a fost ziua în care acuzarea și-a pronunțat pledoaria, scrie ukrinform.ru

Ședința de judecată s-a desfășurat cu incidente, discursul procurorului a fost mereu întrerupt de unul dintre avocații lui Viktor Ianukovici. Instanța a anunțat că textul pledoariei a fost anexat la materialele dosarului. Ulterior instanța l-a întrebat pe avocatul fostului președinte de cât timp are nevoie pentru pregătirea pledoariei apărării, acesta a declarat că necesită trei luni.

Amintim că Victor Ianukovici a fugit din Ucraina în noaptea de 22 februarie 2014 după mai multe luni de proteste în centrul kievului. Fostul șef de stat a declarat ulterior la Rostov (nr. oraș din sud-vestul Rusiei) că a fugit din cauza pericolului care îl păștea. Acesta a spus că se pregătea asasinarea sa.

Ianukovici este inculpat de trădare de patrie și de ordonarea omorurilor pe Maidan.