Misiunea specială de monitorizare a OSCE din Donbas a descoperit armament nou în dotarea separatiștilor pro-ruși din Donbas. Inspectorii OSCE a au depistat sisteme mobile de lansare a rachetelor GRAD, muniții și aruncătoare de obuze.

Tot armamentul a fost depistat în localitatea Hrustalnîi din zona controlată de separatiști, notează inforesist.org. Descoperirea a fost făcută cu ajutorul dronelor. Într-un alt punct din zona controlată de separatiști au fost depistate peste 900 de lăzi pentru muniții.

De menționat că aflarea unor lansatoare mobile de rachetă contravine Acordului de la Minsk din 2015, document la care Kremlinul apelează ori de câte ori este nevoie să atace Kievul. 

OSCE a anunțat în repetate rânduri că activitatea Misiunii sale speciale de monitorizare din Donbas este periclitată de separatiștii din Donețk și Lugansk.

Amintim că anterior, OSCE a prezentat un raport și imagini video în care se arată că la 7 august anul curent, 8 camioane militare rusești au traversat ilegal frontiera ruso-ucraineană. Aceste imagini au fost de asemenea surprinse de o dronă.