Poliția britanică a publicat imagini cu o camionetă neagră, care ar putea fi implicată în moartea omului de afaceri rus Nicolai Glușkov, un fost apropiat al oligarhului Boris Berezovsky.

Mașina care este căutată de poliția britanică a fost văzută în seara de 11 martie, între orele 19:30 și 22:30, în apropierea locuinței lui Glușkov. Fostul șef adjunct al companiilor Aeroflot și Logovaz a fost găsit mort în seara de 12 martie 2018, în locuința sa din Anglia.

Polițiștii au interogat 286 de martori și au colectat peste 1000 de probe de la fața locului. În această anchetă au fost implicați agenți de contraspionaj și reprezentanți ai Serviciului antitero din Marea Britanie. Detectivii nu au putut găsi vreo legătură între moartea lui Glușko și atentatul asupra lui Serghei Skripal, care a avut loc la 4 martie.

La 4 zile de la moartea lui Glușko, poliția britanică a anunțat că bărbatul a fost ucis, deși inițial s-a examinat ipoteza suicidului. Expertiza medico-legală a arătat că pe gâtul victimei au fost găsite urme de violență, se arată în declarația Scotland Yard-ului.

Nicolai Glușko a fost condamnat în 2017 de către o instanță din Rusia la opt ani de închisoare, cu executare, într-un dosar de delapidare a companiei Aeroflot, în anii 90, când era controlată de Berezovsky. Acesta se afla în Marea Britanie de mai mulți ani, unde obținuse azil politic.