Poliția judiciară federală și parchetul din Halle-Vilvorde au destructurat o rețea de hoți români și moldoveni, care furau biciclete de lux din magazinele belgiene și le vindeau, apoi în România.

După un prim furt comis într-un magazin în Kampenhout, la începutul anului trecut, oamenii legii au putut stabili legături cu fapte similare din magazine situate la Beernem, Wetteren, Eghezee, Beringen, Diest, Lebbeke, Grammont, Florennes și Waremme. La sfârșitul verii lui 2017, poliția federală i-a identificat și pus supraveghere pe hoții din România și Republica Moldova, scrie Agepres.

După ce furau bicicletele și le transportau cu o camionetă, hoții ambalau apoi bicicletele şi le trimiteau în România. Deşi bicicletele erau noi, ele erau acoperite cu noroi pentru a da impresia unor bunuri de folosinţă îndelungată.

Presa belgiană scrie vineri că o parte din bicicletele furate de banda formată din români și moldoveni a fost recuperată și readusă pe teritoriul Belgiei, potrivit parchetului din Hal-Vilvorde. Bicicletele de lux au fost găsite într-un magazin de la Piatra Neamț.

La 22 decembrie anul trecut, poliţia a putut recupera şi un număr de biciclete furate la Florennes. Acestea fuseseră ambalate şi depozitate într-un autobuz cu destinaţia România. Pe 16 ianuarie, trei presupuși membri ai bandei au fost reținuți de poliție. Unul dintre șoferii autobuzului a fost prins la București și extrădat în Belgia, unde a fost eliberat pe cauțiune.

La începutul lunii trecute, anchetatorii din Belgia s-au deplasat în țara noastră, unde l-au putut prinde, în colaborare cu poliția locală, pe cel care vindea bunurile furate din Belgia, Germania și Italia.

„Pe 30 iulie, bicicletele furate în Belgia au fost redate proprietarilor. Valoarea lor a fost estimată la 40.000 de euro”, a precizat purtătoarea de cuvânt a parchetului, Carol Vercarre.