Tancul de luptă T-72AMT de la ”Uzina de Blindate” din Kiev se afla in testele armatei ucrainene, anunta serviciul de presă al companiei de stat Ukroboronprom, care detine uzina.

„Un set de teste al tancuui a fost demarat pentru toate tipurile de muniții, inclusiv rachete ghidate cu precizie “Kombat” – sustine comunicatul Ukroboronprom.

Producatorul remarca faptul că prin utilizarea de noi arme de mare precizie tancul poate distruge blindatele inamicului la o distanta de 5 km, iar racheta „Kombat“ este capabilă să penetreze o armura de 750 mm.

„Datorita focosului dublu se ignoră complet protecția dinamică a inamicului. Altfel spus, forta rachetei “Kombat” este suficienta pentru a distruge chiar și cele mai grele tancuri“, – se arata in comunicatul „Ukroboronprom“.

În plus, tancul deține un nivel de protecție de noua generație, care este asigurat cu elemente de protecție dinamică și cu gratii anticumulative.

„Această combinație s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente în timpul luptelor din estul Ucrainei”, noteaza serviciul de presă.

De asemenea, T-72AMT a primit dispozitive de vedere pe timp de noapte cu convertoare optico-electronice moderne de generația a treia pentru toți membrii echipajului, dar și pentru lansarea de rachete de înaltă precizie pe timp de noapte.

Tancul este echipat cu un set de doua posturi de statii digitale cu canale de comunicații protejate și cu mijloace moderne de navigație prin satelit.

Sursa: paginaderusia.ro