Guvernul de la Atena și-a chemat ambasadorul de la Moscova. Decizia a fost luată de însuși șeful diplomației grecești.

Diplomatul urmează să părăsească capitala Federației Ruse în câteva zile, iar după aceasta urmează să fie trimis un alt diplomat la Moscova, notează ria.ru.

Ministerul de Externe de la Atena nu a comentat oficial rechemarea ambasadorului. Anterior reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe a cerut explicații Atenei în ceea ce privește refuzul de a acorda vize pentru mai mulți reprezentanți aui Bisericii Ortodoxe ruse.

Amintim că Grecia refuză să acorde vize reprezentanților Bisericii Ortodoxe Ruse (BOR), după agravarea relațiilor acesteia cu Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului. Cauza conflictului este problema acordarii autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucrainene, scrie BBC, citând surse bisericesti.

În iulie, Grecia a expulzat doi diplomați ruși, care au fost acuzați că au finantat proteste împotriva acordului de redenumire a Macedoniei. Totodata, Grecia a blocat intrarea în țară pentru alți oficiali ruși. Atena i-a acuzat pe diplomații ruși de încercare nereușită de a mitui pe funcționarii greci și pe capii bisericii ortodoxe grecești pentru a obține influență asupra clerului din Athos.