Politica externă promovată de Vladimir Putin nu se mai bucură de susținere nici în interiorul propriei țări. Aceasta după ce ratingul liderului de la Kremlin a scăzut simțitor în ultima perioadă pe fundalul reformei sistemului de pensii inițiată de Guvernul de la Moscova.

Dacă în luna martie 2016, 22% dintre ruși erau de acord cu politica externă promovată de către liderul națiunii, în luna iulie numărul acestora s-a diminuat până la 16%. Aceste rezultate se conțin în ultimul studiu realizat de către sociologii de la "Levada Center" din Moscova, notează rbc.ru.

17% dintre respondenți consideră că Vladimir Putin apără interesele naționale, iar 49% în consideră politician experimentat. Sondajul mai arată că cetățenii ruși apreciază energia liderului de la Kremlin și o parte dintre ei, 22% îl consideră un politician cu viziuni strategice.

Tot 17 % dintre ruși consideră că Vladimir Putin este strâns legat cu marele business și s-a înconjurat de oameni corupți. Sondajul a fost realizat în perioada 19-25 iulie, pe un eșantion de 1600 de persoane din 52 de regiuni ale țării.

Anterior, sociologii au constatat că popularitatea politicii interne a lui Vladimir Putin a scăzut dramatic, atingând valorile din 2010-2011. Cauza acestei scăderi fiind reforma sistemului de pensii, extrem de nepopulară în Rusia. Aceasta prevede ridicarea vârstei de pensionare până la 65 de ani pentru bărbați și 62 de ani pentru femei.