A încercat să se sinucidă şeful echipelor de salvare de la Centrul comercial "Zimneaia vişnea" din Kemerovo, Andrei Bursin. Tentativa a avut loc în izolatorul de detenţie. Lui Bursin i se incriminează neglijenţa în coordonarea operațiunilor de salvare din primăvara acestui an.

Informația a parvenit de la soția salvatorului, notează Kommersant. Femeia susține că s-a alarmat după ce, la 7 august, soțul său nu s-a prezentat la expertiza psihiatrică, iar autoritățile i-au comunicat că el este internat în spital.

„Din ce mi s-a comunicat, știu că ambele mâini i-au fost bandajate”, a spus femeia.

Soția lui Bursin consideră că tentativa de suicid ar fi fost întreprinsă din cauza presiunilor la care este supus bărbatul și din cauza că anchetatorii refuză să-i ofere timp pentru întâlniri cu familia. Femeia spune că, deși există o decizie a instanței, prin care lui Bursin i se permite întâlnirea cu familia, cei de la izolatorul de detenție refuză să o execute.

Acum Andrei Bursin se află într-un spital psihiatric, susțin foștii săi șefi de la departamentul pentru Situații de Urgență din Kemerovo.

Bursin a fost primule car a ajuns la incendiul care a izbucnit în Centrul comercial "Zimneaia Vișnea" din Kemerovo la 25 martie 2018.

În urma incendiului, 60 de persoane - dintre care mai mult de jumătate erau copii - au murit.