Rubla rusească își continuă devalorizarea. Astăzi către ora 19:00 valuta națională a Rusiei a atins minimum din noiembrie 2016.

Astfel la Bursa de la Moscova un dolar a ajuns să coste 65,135, iar peste 16 minute deja 65,2 ruble, notează RBC. La 30 noiembrie 2016 un dolar costa 65,39 de ruble.

Moneda unică europeană a ajuns să coste 75,56 ruble. Moneda națională rusă și-a început căderea miercuri imediat după ce au fost anunțate noi sancțiuni ale SUA contra Federației Ruse care vor prevedea înghețarea unor active a unor bănci de stat și interzicerea tranzacțiilor cu dolari a acestor țări.

Pe parcursul zilei de astăzi deținătorii de hârtii de valoare au început să-și vândă aceste hârtii și obligațiunile financiare ale băncilor care urmează să intre în lista de sancțiuni. Aceasta a tras după sine devalorizarea acțiunilor de la Kamaz, Gazpromnefti, Yandex și alți giganți ai economiei ruse au pierdut între 3-4%.

O lovitură a primit și piața petrolieră unde devalorizarea a atins 3%.

Amintim că mai mulți Senatori americani au introdus pe agenda Senatului un nou pachet de sancțiuni contra Rusiei. În opinia acestora astfel „regimul Putin” va fi deculpat de la fluxurile financiare importante și va slăbi agresiunea hibridă din lume și din Europa.