Europarlamentarul român Andi Cristea i-a dat replica vicepremierului italian Matteo Salvini care astăzi a atacat România și Bulgaria.

„Rușine, Matteo Salvini, vei intra la momentul potrivit la pubela istoriei politice italiene, unde de altfel e locul populiștilor și extremiștilor. Chiar și în vremuri complicate, asemenea derapaje sunt de nepermis, eu și colegii mei le condamnăm cu fermitate”, a scris Andi Cristea pe pagina sa de Facebook.

Eurodeputatul român a amintit despre atacurile populiste ale lui Silvio Berlusconi din anul 2008 atunci când în scop electoral tot românii au ajuns temă de campanie.Cristea spune că este inadmisibil ca după 10 ani de la aderare, România să mai fie atacată în sânul UE.

„Domnul Salvini a greșit deceniul, se pare, nu înțelege că nu i se mai permite orice în Europa anului 2018, cu o Românie la Centenar și cu câteva luni înainte de Președinția UE. Dacă, în 2008, românii erau jigniți populist, în context electoral, de partidul lui si de cel al lui Berlusconi, la doar un an de la aderare, în prezent România e un stat cu un deceniu în spate de experieță europeană, care nu va întoarce celalalt obraz la orice jignire nemeritată”, a adăugat Andi Cristea.

Amintim că, astăzi Matteo Salvini, vicepremier al Italiei, ministru de Interne şi liderul formaţiunii radicale Liga Nordului, a acuzat România şi Bulgaria că trimit "sclavi" în Europa occidentală, cerând măsuri pentru limitarea traficului de persoane şi cazurilor de exploatare.

Două accidente rutiere produse în sudul Italiei în urma cărora au murit 16 imigranţi extracomunitari care lucrau ca sezonieri au generat o dezbatere politică amplă privind exploatarea muncitorilor străini