Cel puțin 32 de civili, printre care cinci copii, și-au pierdut joi viața în bombardamente aeriene și de artilerie ale regimului sirian, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

"A avut loc o escaladare joi seară, cu bombardamente neîntrerupte", a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, care inițial anunțase 16 civili uciși. "Sunt mulți răniți și corpuri sub dărâmături", a adăugat el.

Directorul OSDO a precizat că bilanțul de joi este unul din cele mai grave pentru o zi de la declanșarea, la 15 noiembrie, a violentei campanii de bombardamente ale armatei siriene asupra cartierelor aflate sub controlul insurgenților în al doilea oraș ca mărime din Siria.

După zece zile de ofensivă asupra zonei estice a orașului Alep, care a scăpat regimului în 2012 și pe care dorește să îl cucerească cu orice preț, cel puțin 188 de civili, dintre care 27 de copii, și-au pierdut viața, potrivit OSDO.

Cel puțin 250.000 de civili trăiesc sub asediu la Alep-Est, unde ultimele spitale în activitate au fost grav avariate de recente raiduri aeriene, mai scrie AFP.

Sursa: agerpres