Guvernatorul statului Georgia a emis o proclamaţie oficială de felicitare a României, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918.

În textul proclamației se arată că “la 1 decembrie 2018, americanii cu origini românești și românii din întreaga lume sărbătoresc a o suta aniversare a consolidării statului modern al României. Ziua Marii Uniri a României marchează unificarea Transilvaniei, Basarabiei și Bucovinei cu Regatul României.”

În document sunt subliniate relațiile apropiate dintre România și Statele Unite, bazate pe valori comune. De asemenea, este remarcată contribuția generațiilor de româno-americani la cultura și economia națiunii americane.Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a salutat proclamația statului Georgia, apreciind mesajul guvernatorului Nathan Deal.

“Marea Unire de la 1918 este onorată de către statul Georgia, prin proclamația emisă de către guvernatorul Nathan Deal, aceasta fiind una dintre multele proclamații prin care statele americane felicită România cu ocazia Centenarului. Nu trebuie să uităm că momentul de la 1918 nu ar fi fost posibil fără ajutorul președintele SUA de atunci, Woodrow Wilson, și a românilor din America”, a declarat ambasadorul George Cristian Maior. 

Statul Georgia, inițial colonie britanică fondată în 1733, face parte dintre cele 13 colonii care și-au declarat independența față de Marea Britanie