Blue Air va onora împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire într-un mod inedit. Mai multe aeronave ale companiei vor fi personalizate pe fuselaj cu fotografii ale unor personalități importante din istoria României moderne.

Prima aeronavă a campaniei este personalizată pe ampenajul vertical cu portretul regelui Carol I, cea mai importantă personalitate a istoriei recente, căruia i se datorează modernizarea României și fără de care nu ne-am putea imagina Marea Unire de la 1918, scrie airlinestravel.ro.

“Suntem foarte mândri să purtăm prin țară, în comunități de români din diaspora și în toate marile orașe europene spre care zburăm o parte din trecutul nostru valoros, împreună cu mesajul de unitate. Ne ținem de promisiune față de înaintașii noștri continuând să ne amintim de cei care au contribuit la realizarea României moderne și inspirând generațiile tinere cu mândria de a fi român”, a declarat Tudor Constantinescu, Director Comercial Blue Air.

Primul zbor al aeronavei Blue Air personalizate în cinstea Centenarului a avut loc pe ruta Otopeni – Londra – Otopeni. Aeronava Boeing 737-800NG, personalizată cu portretul regelui Carol I, a fost adăugată de curând în flotă, iar acțiunea de colantare a ampenajului vertical a fost realizată la București de echipa Blue Air, întreaga operațiune durând 18 ore.

Imaginea folosită este după o gravură cu regele Carol I.

Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească, a transportat în 2017 peste 5 milioane de pasageri pe 106 rute din 16 țări.