Compania Microsoft a anunțat că cel puțin trei candidați pentru un loc în Congresul SUA au fost supuși unor atacuri cibernetice.

Potrivit companiilor specializate în securitate cibernetică, urmele hacherilor duc în Federația Rusă, notează BBC. Vicepreședintele Microsoft, Tom Bert a declarat că toți candidații au fost atacați după metoda phishing.

La 6 noiembrie 2018 în Statele Unite se vor desfășura alegeri în Camera Reprezentanților a Parlamentului de la Washington, în aceeași zi vor fi aleși 35 din cei 100 de senatori, dar și 39 de guvernatori de state. De asemenea în unele state vor avea loc alegeri locale.

Atacurile de tip phishing mai sunt numite înșelătorii pe internet. Acestea reprezintă o formă de activitate infracțională care constă în obținerea unor date confidențiale, cum ar fi date de acces pentru aplicații de tip bancar, aplicații de comerț electronic (ca eBay sau PayPal) sau informații referitoare la carduri de credit, folosind tehnici de manipulare a datelor identității unei persoane sau a unei instituții.

Amintim că acum o săptămână Justiția americană a pus sub acuzare 12 agenți GRU care s-ar fi implicat în alegerile din SUA atacând serverele Partidului Democrat înaintea scrutinului prezidențial din 2016.