O jurnalistă americană a încercat să descifreze notițele lui Vladimir Putin, pe care liderul rus părea că le ține intenționat la vederea fotografilor, la conferința de presă comună cu Donald Trump, la Helsinki.

”Un prim-plan cu notițele lui Vladimir Putin arată următoarele teme de discuție, din ce am reușit să descifrez:
1.”interferența” (n.r. implicarea Rusiei în alegerile americane) (cu ghilimele) - propunere
2.Ucraina - idei noi, tranzitul de gaz
3.Siria - campanie umanitară comună”,
 a scris jurnalista Julia Davis pe Twitter.

Jurnalista a remarcat că după modul în care Vladimir Putin ținea notițele, liderul de la Kremlin și-a dorit ca ele să fie fotografiate de jurnaliști.

Donald Trump şi-a apărat eforturile de a construi relaţii cu liderul rus, spunând - într-un interviu la CNBC - că nu întotdeauna a fost agreabilă conversaţia dintre ei la întâlnirea care a avut loc luni la Helsinki, potrivit Reuters,

″Aşa că am avut o întâlnire care a durat mai mult de două ore. Ea nu a fost întotdeauna conciliantă″⁣, a declarat Trump în interviul de la CNBC.

″Am discutat multe lucruri bune pentru ambele ţări, sincer″⁣, a mai spus liderul de la Casa Albă. Preşedintele american a promis totodată că dacă dialogul cu preşedintele Vladimir Putin ”nu merge”, atunci el va fi ”cel mai rău inamic pe care el (Putin n.red) l-a avut vreodată”.

Însă ”o bună înţelegere cu preşedintele Putin, o bună înţelegere cu Rusia este ceva pozitiv, nu negativ”, a insistat Trump.

Sursa: protv.ro