Doi dintre suspecții în cazul otrăvirii lui Serghei și a Iuliei Skripal au părăsit teritoriul Marii Britanii. Identitatea acestora ar fi fost stabilită cu ajutorul unui sistem de recunoaștere.

Plecarea lor din țară a fost descoperită după câteva acțiuni ale acestora, notează CNN. Militarii britanici au reușit să intercepteze un mesaj criptat, în limba rusă, transmis către Moscova şi în care se spunea că ei au părăsit țara.

Sursa CNN susține că nu s-a stabilit dacă cei implicați în otrăvirea lui Serghei și a Iulie Skripal sunt ruși.

Amintim că Serghei și Iulia Skripal au fost găsiți fără cunoștință în data de 4 martie într-un parc din orășelul Salisbury. După mai bine de două luni de comă cei doi și-au revenit. Oamenii legii britanici au stabilit că cei doi au fost otrăviți cu o substanță neuro-toxică numită Noviciok.

Londra a acuzat Moscova de atac cu produse chimice pe teritoriul său. Rusia a respins acuzațiile. Occidentul a expulzat peste 120 de diplomați ruși în semn de solicaritate cu Marea Britanie. 

La începutul lui Iulie un incident similar s-a întâmplat în Amesbury, o localitate de lângă Salisbury, una dintre victime a murit câteva zile mai târziu.