Președintele rus Vladimir Putin a spus că cei care își doresc să primească Ucraina și Georgia în NATO ar trebui să se gândească la urmări.

Liderul de la Kremlin a calificat această idee drept o „politică iresponsabilă”. Declarațiile au fost făcute la întâlnirea lui Putin cu ambasadorii și reprezentanții Federației Ruse peste hotare, notează rbc.ru.

La asemenea pași agresivi care pun în pericol securitatea Rusiei vom avea un răspuns proporțional”, a spus Putin.

Liderul de la Kremlin a mai spus că garantul securității în Europa este cooperarea. „Cheia către stabilitate constă în dezvoltarea cooperării și în recăpătarea încrederii reciproce și nu în dislocarea unor noi trupe și a infrastructurii NATO la granițele Federației Ruse”, a mai spus Vladimir Putin.

Problema aderării Georgiei și Ucrainei la NATO îl frământă pe Putin de mai mulți ani. Acesta nu a uitat să amintească acest subiect și jurnalistului de la Fox News care i-a luat un interviu la Helsinki.

Amintim că anterior Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că decizia de aderarea sau de neaderare a Georgiei la NATO o pot lua doar cele 29 de țări membre și Guvernul de la Tbilisi.