Creatorul și patronul Facebook, Mark Zuckerberg a declarat că deține suficiente dovezi despre implicarea Federației Ruse în alegerile americane.

„Din toate datele pe care le deținem, reiese foarte clar că rușii au încercat să se implice în alegerile prezidențiale din SUA”, a declarat Mark Zuckerberg într-un interviu acordat pentru recorder.net.

Zuckerberg a subliniat că Facebook a observat această tendință încă de la mijlocul anului 2015 și că a fost informat FBI-ul. A doua fază a operațiunii rusești s-a intensificat în anul 2016, iar unele persoane au fost identificate. Ulterior, FBI a livrat informații către Facebook fiind deja clară tendința.

Săptămâna trecută, Statele Unite au pus sub acuzare 12 ofițeri GRU pentru implicarea în alegerile din SUA. Aceștia sunt învinuiți de atacuri cibernetice asupra serverelor Partidului Democrat din SUA, comise înaintea alegerilor americane.

Mark Zuckerberg a mai spus că o altă tendință a fost aceea de a crea conturi fake de Facebook pentru a posta informații false.

În luna martie 2018, Ministerul de Finanțe al SUA a impus noi sancțiuni contra 14 cetățeni ai Federației Ruse și a unor companii pentru implicarea în alegerile prezidențiale.