Casa Albă a negat că preşedintele american, Donald Trump, a spus miercuri că Rusia nu mai vizează Statele Unite, precizând că răspunsul său, "nu", era destinat a le indica jurnaliştilor că nu va mai lua alte întrebări, şi nu se referea la potenţialul amestec al Moscovei în alegerile din SUA

Întrebat de reporteri, înaintea unei şedinţe a cabinetului, dacă Rusia vizează încă SUA, liderul de la Casa Albă a răspuns: "Nu", în contradicţie cu evaluările serviciilor de informaţii americane potrivit cărora Moscova îşi continuă tentativele de a se amesteca în alegerile din SUA, scrie Agerpres.

Preşedintele (...) a spus "Nu" luării altor întrebări", a declarat mai târziu, la un briefing de presă, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Preşedintele şi administraţia sa lucrează susţinut pentru a se asigura că Rusia este incapabilă să se amestece în alegerile noastre aşa cum au făcut în trecut", a adăugat Sanders.

ppAmintim că Donald Trump și Vladimir Putin s-au întâlnit luni la Helsinki, într-un summit în care au fost discutate mai multe probleme care țin de situația internațională.