Federația Rusă încearcă să semene disensiuni în societatea americană folosind rețelele de socializare. Acuzațiile vin din partea ministrului pentru Securitate Internă al SUA, Kirstjen Nielsen.

Nielsen a precizat că nu au fost tentative din partea Rusiei de influențare a alegerilor care se vor desfășura în acest an și că structura pe care o reprezintă va ajuta autoritățile regionale să facă față unor asemenea provocări, notează Bloomberg.

„Cu toate că Rusia nu a încercat să se implice în alegerile legislative din acest an, serviciile sale secrete își continuă acțiunile de destabilizare a Statelor Unite în special prin atacuri cibernetice și inluențarea prin intermediul focus grupurilor de pe rețelele de socializare a populației americane, pentru a dispersa opinia publică”, a subliniat Nielsen.

ppȘi șeful spionajului american a declarat că infrastructura cibernetică a SUA este supusă unor atacuri intense la fel ca înaintea atentatelor de la 11 septembrie 2001.

Vineri SUA au pus sub acuzare 12 agenți GRU care ar fi fost implicați în atacurile asupra serverelor Partidului Democrat înaintea alegerilor prezidențiale din 2016.