Aproape toți cei 10.000 de ofițeri de poliție, desemnați să asigure protecția președintelui american Donald Trump în timpul vizitei sale în Marea Britanie, au fost cazați în mai multe săli de sport și vor dormi în paturi pliante și pe saltele, ceea ce i-a înfuriat.

Datoria celor 10.000 de polițiști este de a proteja președintele SUA de atacuri terirste și protestele masive care se anunță în timpul vizitei sale în Marea Britanie, joi.

Datoria celor 10.000 de polițiști este de a proteja președintele SUA de atacuri terirste și protestele masive care se anunță în timpul vizitei sale în Marea Britanie, joi.

Mai multe fotografii postate de polițiștii britanici pe internet arată cum unii oameni ai legii au primit paturi militare pliante și vor dormi în mai multe săli de sport. Alții nu au fost atât de norocoși și vor dormi pe jos, în aceeași sală.

Polițiștii spun că "pușcăriașii dorm mai bine" decât cei aflați în situația de a-l proteja pe Trump, scrie Daily Mail.

"Infractorii arestați aseară vor avea o cazare mai bună decât acești ofițeri de poliție care asigură siguranța vizitei prezidențiale. Nu este acceptabil", a scris polițistul John Apter pe Twitter.

Totodată, polițiștii nu-și pot încărca telefoanele, se plâng că în sălile de sport este haos și că vor munci câte 12 ore.

"După câteva ore de sport, un duș rece și îmbrăcat în întuneric… acestea sunt probleme serioase despre sănătatea și siguranța cazării mele. Oamenii spun că nu se simt bine, inclusiv eu.

Totodată, un numă foarte mic de polițiști au fost cazați în condiții normale, într-un hotel.

Aproape toate forțele de ordine din Anglia și Țara Galilor au trimis ofițeri pentru a ajuta la mobilizarea masivă, cea mai mare începând cu protestele din 2011.

Donald Trump se va întâlni cu Regina la Castelul Windsor și cu mai mulți oficiali, inclusiv cu premierul Theresa May.