Avertismentul unui simbol al investițiilor în piețele emergente: urmează o noua criză globală

12 Iulie

Foto: Franklin Templeton blog

Războiul comercial între SUA, China și UE va fi urmat de o nouă criză financiară globală, a declarat pentru Bloomberg investitorul Mark Mobius, fost șef al Franklin Templeton Investments, administratorul Fondului Proprietatea. Mobius, care și-a construit o reputație solidă grație activității investiționale în piețele emergente, prognozează o scădere accentuată a indicilor bursieri în aceste piețe și o criză financiară globală.

”Nu e nici o îndoială că vom avea o criză financiară, mai devreme sau mai târziu, pentru că tocmai ieșim din perioada banilor ieftini”, a spus Mobius. ”Va fi o presiune uriașă asupra companiilor care au depins de finanțarea ieftină pentru a funcționa”, a mai spus Mobius pentru Bloomberg, citat de G4media.ro.

Veteranul investițiilor a citat în sprijinul afirmațiilor sale recentele decizii de politică monetară ale băncilor centrale din SUA și UE. Disputa dintre SUA și China se va înrăutăți, dat fiind că președintele Trump nu va avea de suferit din punct de vedere politic după introducerea de tarife vamale, a mai spus acesta.

Mobius arată și presiunea pe monedele statelor emergente, afirmație susținută de creșterea ratelor în Turcia, Argentina și Indonezia.

Mark Mobius, un simbol al managementului de fonduri care a stimulat investiţiile pe pieţele emergente, conduce acum propriul fond de investiții.

× Aboneaza-te la fluxul de stiri Deschide.MD pe telefonul tau mobil
Ai depistat o eroare în text?  Selecteaz-o  și apasă combinația de taste CTRL + ENTER