Secretarul General al NATO, Jans Stoltenberg, a declarat că Alianța a apreciat progresele Georgiei în plan intern și a promis continuarea negocierilor privind aderarea acestei țări.

Cu ocazia împlinirii a 10 ani de la prima ședință a Comisiei NATO-Georgia, secretarul General al Alianței, Jans Stoltenberg, a declarat că progresele de reformă ale acestei țări sunt impresionante și a îndemnat autoritățile de la Tbilisi să continuie în aceeași manieră pentru a deveni membră a organizației, notează rbc.ru.

Georgia va deveni membră NATO. Alianța susține în totalitate integrarea euro-atlantică a Georgiei”, a subliniat Stoltenberg.

Secretarul General al NATO a mulțumit autorităților de la Tbilisi pentru munca depusă în asigurarea unui echilibru de forțe în bazinul Mării Negre. Georgia a declarat deschis că își dorește aderarea la NATO în  după Revoluția Rozelor din anul 2003 și venirea la putere a lui Mihail Saakașvili.

După cele două mandate ale lui Saakașvili, autoritățile de la Tbilisi au continuat să promoveze ideea integrării euro-atlantice. Guvernul georgian a menționat că își dorește aderarea la NATO în 2021, atunci când se vor împlini 100 de ani de la ocupația sovietică.