Carina Țurcan, moldoveanca acuzată la Moscova de spionaj în favoarea României, a apărut pentru prima dată în fața jurnaliștilor după două săptămâni de la reținere. Arestată la 14 iunie, ea a fost adusă astăzi în faţa instanţei de la Moscova, unde se judecă recursul său la decizia de menţinere în arest pentru două luni.

Potrivit rbc.ru, la 19 iunie instanța din raionul Lefortovo al Moscovei a dictat o măsură preventivă de două luni de arest în izolator.

Fosta membră a Consiliului de administrare al Inter RAO a fost învinuită că ar fi livrat serviciilor secrete românești informații privind asigurarea cu energie electrică a peninsulei Crimeea, anexată în 2014, dar și a enclavelor separatiste din Donbas. Presa a mai scris că Țurcan i-ar fi informat pe români şi în ceea ce priveşte construcția unei Centrale Atomoelectrice în Turcia.

Alături de Țurcan, în acest dosar figurează și viceministrul rus al Energiei, Veaceslav Kravcenko, ca martor. Ministerul Afacerilor Externe al României a cerut Moscovei informații asupra dosarului în care este acuzată Țurcan care riscă până la 20 de ani de închisoare.