Șeful Comitetului anti-doping american, Travis Tygart, a cerut FIFA să verifice fotbaliștii naționalei Rusiei în acest sens după seria de victorii din grupa A la CM 2018.

Tygart susține că, după victoriile de la CM 2018, naționala Rusiei trebuie să fie verificată intens, deoarece nu sunt motive să se creadă în sinceritatea oficialilor ruși, notează The Telegraph.

Travis Tygart a menționat că această măsură este necesară pentru a asigura prestigiul Campionatului Mondial de Fotbal. Specialistul american a adăugat că orice îmbunătățire rapidă a rezultatelor unor echipe trebuie verificată foarte atent.

Telegraph a solicitat FIFA să-i pună la dispoziție informații despre numărul testelor anti-doping efectuate pentru naționala Rusiei. FIFA a refuzat să ofere aceste informații.

Anterior, fostul director al Laboratorului anti-doping de la Moscova, Grigori Rodcenkov, a declarat că între 2014-2016 testele anti-doping ale fotbaliștilor ruși erau schimbate pe teste curate, iar aceștia se dopau. Rodcenkov a fugit în SUA și a prezentat dovezi precum că sportivii ruși se dopau, iar falsificarea testelor se făcea la nivel de instituții ale statului; coordonatorul programului de falsificare a testelor era ministrul Sportului Vitalii Mutko, actual vicepremier în Guvernul de la Moscova.

Scandalul de dopaj a dus la exluderea a mai multor sportivi ruși de la Olimpiadă, iar, la Olimpiada de Iarnă din acest an, Rusia a defilat sub drapelul Olimpic.