Pentru antrenamente și cazare în vederea participării la Campionatul Mondial de fotbal, echipa națională a Angliei a optat pentru Sankt-Petersburg, scrie Lenta.ru.

Sosiți de câteva zile în orașul de pe Neva, supranumit și capitala culturală a Rusiei, gazda Campionatului mondial de fotbal, jucătorii au efectuat miercuri primul lor antrenament pentru public.

La baza din Zelenogorsk, sportivii britanici au ajuns cu o întârziere de oră. Gazdele, inclusiv numeroși copii veniți să îi admire pe sportivii britanici, au așteptat răbdători.

Când, în sfârșit, fotbaliștii și-au făcut apariția pe teren, ei au fost întâmpinați, conform tradiției, cu pâine și sare. De asemenea, căpitanul echipei a primit cadou un samovar.

Jucătorii au refuzat însă să guste pâinea.

În schimb, jucătorii portughezi, primiți tot cu pâine și sare, au mâncat cu plăcere, dat tradiția l-a amuzat teribil pe atacantul Cristiano Ronaldo.

Amintim că otrăvirea cu un gaz neuro-paralizant a spionului rus Serghei Skripal în Londra a dus la un scandal diplomatic fără precedent între mai multe țări de pe continetul european și cel american, Rusia fiind acuzată că a stat în spatele tentativei de omor.