Șoferii români care urcă băuți la volan au motive serioase de îngrijorare. Curtea de Apel Iași a decis în mod definitiv condamnarea unui ieșean la executarea unei pedepse de un an de închisoare cu executare în regim de detenție

În urmă cu două zile, judecătorii de la Curtea de Apel Iași au emis mandatul de executare a pedepsei pe numele unui conducător auto, care a fost prins bătut la volan cu o alcoolemie de 2,05 la mie. Este primul ieșean care a primit pedeapsa de executare în regim de detenție pentru că a condus beat la volan, fără să mai fie acuzat de vreo altă infracțiune.

Există cazuri în care chiar și conducătorii auto care comit accidente foarte grave, cu doi trei-morți, primesc pedepse cu suspendarea executării. În schimb, tot mai mulți judecători ieșeni au înțeles că șoferii care urcă băuți la volan sunt un adevărat pericol pentru siguranță rutieră.

Astfel, unul dintre acești judecători a luat decizia de a-l transforma pe unul dintre șoferi într-un adevărat martir al celor care urcă băuți la volan.

Cătălin Mihăianu s-a ales cu dosar penal după ce, în seara de 23 noiembrie 2015, a fost prins băut la volan. Nu a fost oprit chiar la un control de rutină, ci pentru că s-a oprit cu mașina într-o altă mașină. Cătălin Mihaianu se află la volanul unui autoturism Opel și a lovit din spate un autoturism Skoda, care la rândul său a fost proiectat într-un taxi Dacia Logan care circula din față.

Pasagerul din autoturismul taxi a suferit un atac de panică, dar nimeni nu a fost rănit grav în urma acestui accident.

Polițiștii au ajuns imediat la fața locului și au constatat că avea o alcoolemie de 0,98 la mie. A fost condus la spital și i-au fost recoltate probele biologice. Aici s-a constatat că avea o alcoolemie de 2.05 la mie. Astfel, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași au decis trimiterea în judecată a lui Mihăianu pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

La audieri a recunoscut totul. Și în fața judecătorilor a recunoscut și regretat tot ce a făcut. Pentru această recunoaștere, a beneficiat de o reducere a pedepsei cu o treime.