Prim-ministrul Georgiei, Gheorghii Kvirikaşvili și-a anunțat demisia după un conflict cu liderul Partidului de guvernământ Visul Georgian, Bidzina Ivanișvili.

Partidul de guvernământ s-a reunit pentru a discuta crearea noii componențe a Guvernului de la Tbilisi, notează svoboda.org. Conflictul între Kvirikaşvili și Ivanișvili s-a iscat marți în cadrul Consiliului politic al Partidului Visul Georgin, atunci Ivanișvili a criticat dur Guvernul și pe șeful cabinetului pe care i-a acuzat de scăderea nivelului de trai al populației.

Anterior politicienii de la Tbilisi l-au acuzat pe Gheorghii Kvirikaşvili de partizanat în favoarea Rusiei și chiar că ar fi avut relații cu Ministerul rus de Externe. 

Politologii georgieni susțin că demisia premierului a venit într-o perioadă de criză pe coluarele puterii, plecarea lui Gheorghii Kvirikaşvili înseamnă că Bidzina Ivanișvili a decis partea cărei grupări din propriul partid să o accepte.

Gheorghii Kvirikaşvili a fost investit în funcția de prim-ministru în anul 2015. Începând cu 31 mai în Georgia au avut loc mai multe proteste din cauza că autoritățile nu au putut investiga corect moartea a doi copii.