Traficul aerian pe aeroportul Stansted de lângă Londra a fost perturbat duminică dimineaţă după ce o furtună puternică însoţită de descărcări electrice a afectat sistemul de alimentare cu carburant, au anunţat autorităţile aeroportuare, potrivit cotidianului The Guardian, citat de Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor aeroportului, un fulger a afectat sistemul de alimentare cu carburant, care nu a fost funcţional pentru o perioadă în cursul dimineţii de duminică. Sistemul a fost repus în funcţiune, însă este posibil ca unele zboruri să înregistreze în continuare întârzieri, să fie redirecţionate sau anulate, au avertizat autorităţile aeroportuare.

Meteorologul Charlie Powell a declarat că au fost înregistrate "undeva între 15.000 şi 20.000 de fulgere în Marea Britanie în perioada nopţii".

Autorităţile britanice au avertizat că furtunile vor continua să afecteze zone din Ţara Galilor, sudul şi centrul Angliei pe parcursul zilei de duminică şi până luni dimineaţa.

Aproape 1000 de proprietăți din centrul Angliei au rămas fără electricitate din cauza furtunii, descărcările electrice provocând numeroase pagube.