Rusia pregătește noi arme chimice și bacteriologice pentru a ataca Ucraina. Date privind acest atac se conțin într-un raport al Delegației parlamentare ucrainene pe lângă NATO.

Ucraina susține că Rusia a început să încrucișeze virusul Ebola cu virsul Varicela, notează UNIAN. Experții ucraineni au examinat peste cinci mii de achiziții publice efectuate de câteva instituții de cercetare din Rusia.

„De cel puţin trei ani Rusia face cercetări pe viruși de Ebola și Varicela sub paravanul elaborării unui vaccin. De fapt, este vorba despre întoarcerea la programele sovietice de încrucișare a acestor viruşi. Noi am ajuns la această concluzie după ce am analizat peste cinci mii de poziții de achiziții ale unor instituții din Rusia”, a declarat deputatul Radei Supreme de la Kiev, Irina Friz.

Friz a mai precizat că raportul ucrainean ar trebui să fie inclus în raportul elaborat de lordul John Jopling, „Pericolele hibride care vin dinspre Rusia”. 

Fritz a mai spus că raportul descrie atacul hibrid al Moscovei asupra Ucrainei și prevede și măsuri de combatere, însă aici este nevoie de ajutorul comunității internaționale și a NATO.