O bombă de 250 de kilograme din timpul celui de-al doilea război mondial a fost găsită în orașul german Dresda. În urma măsurilor de securitate întreprinse autorități, circa 9000 de oameni au fost evacuați din zonă. Printre ei se numără și cetățeni moldoveni, potrivit unui mesaj trimis pe adresa redacției Deschide.MD.

Marți după-amiază, o bombă din cel de-al doilea război mondial a fost descoperită în timpul lucrărilor de construcție din Dresda. Poliția și departamentul de pompieri au evacuat zona aflată în pericol în jurul sitului de pe Löbtauer Straße la vest de centrul orașului, pe o rază de 400 de metri, scrie spiegel.de

Au fost afectați aproximativ 8700 de persoane din cartierele Friedrichstadt, Löbtau și orașul vechi. În cursul zilei de astăzi, explozibilul de 250 de kilograme va fi dezamorsat de serviciile specializate. 

Un cititor Deschide.MD ne-a expediat pe adresa redacției un mesaj în care ne spune că și rudele sale sunt printre persoanele evacuate. Localnicii au fost trimiși la cei apropiați, iar pentru străini au fost improvizate adăposturi de urgență în cadrul târgului Dresda.