Ucraina a testat, marţi, rachete antitanc "Javelin", achiziţionate recent din Statele Unite pentru a-şi consolida capacităţile de apărare în faţa separatiştilor pro-ruşi din estul Ucrainei, a anunţat preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, informează site-ul postului France 24.

”În sfârşit, această zi a venit. Capabilităţile militare ale Ucrainei au crescut semnificativ”, a scris Poroşenko pe Twitter.

Preşedintele Ucrainei a precizat că rachetele "Javelin" vor fi folosite doar în scopuri defensive, dacă poziţiile Armatei ucrainene vor fi atacate. Poroşenko a adăugat că rachetele "Javelin" vor permite contracararea agresiunilor Rusiei din estul Ucrainei.

În luna martie, Ucraina a achiziţionat din SUA 210 rachete antitanc şi 37 de lansatoare de rachete, cu scopul de a-şi consolida capacităţile de apărare în faţa separatiştilor din estul Ucrainei.

Conflictul militar din regiunile Doneţk şi Lugansk, între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi separatişti pro-ruşi, a izbucnit în 2014, după înlăturarea Administraţiei pro-ruse de la Kiev, şi s-a soldat până în prezent cu aproximativ 10.000 de morţi. Acordul de la Minsk, care prevede încetarea ostilităţilor, a fost încălcat în mod frecvent.

Sursa: mediafax.ro