Canary Wharf din Londra, unul dintre cele mai mari centre de business din lume, a fost construit de un român, Sir George Iacobescu, un român care a pelcat din țară în anii 1970, peste Ocean, în Canada, unde a lucrat multă vreme ca inginer.

Potrivit Libertatea.ro, George Iacobescu a plecat din România în anii 1970, ajutat de prieteni canadieni, a ajuns în Canada, unde a lucrat mai mulți ani, iar proiectele ulterioare l-au dus să construiască un centru de business în Chicago.

În anul 1987 a prins acest contract cu oamenii de afaceri din Marea Britanie. În anul 2011, Sir Gerge Iacobescu a ajuns, pe lângă membru în Consiliul de Administrație al Canary Wharf, și director general.

În 1987, peste Ocean, Margaret Thatcher a inițiat un proiect de reconversie şi reabilitare a fostei zone a docurilor londoneze cu numele de cod Canary Wharf. Proiectul este încredinţat firmei pentru care lucra George Iacobescu.

Este momentul în care românul se mută la Londra și devine direct responsabil pentru ceea ce avea să devină unul dintre cele mai mari centre financiare ale lumii.

George Iacobescu preia, zece ani mai târziu, funcţia de director executiv al Canary Wharf Group pentru ca în 2011 să devină şi preşedinte al consiliului de administraţie. În total, George Iacobescu a fost responsabil pentru ridicarea a 35 de clădiri în Canary Wharf prin care se numără sediile pentru HSBC, Citibank, Barclays, Clifford Chance, Morgan Stanley sau Thomson Reuters.

În 2012 a primit titlul de Cavaler (Knight Bachelor) și devine primul român distins de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu un astfel de titlu, care dă dreptul la folosirea apelativului „Sir“ înaintea prenumelui.