Ciocnirile între palestinieni și Armata israeliană au dus la noi victime. Numărul celor morților a ajuns la 59 de persoane, printre care și o fetiță de doar opt luni.

Potrivit RIA, copilul a murit după ce a inspirat gaze lacrimogene cu ajutorul cărora Armata israeliană încerca să disperseze mulțimea. Ciocnirile au început imediat după ce Ambasada Statelor Unite a fost mutată oficial de la Tel Aviv la Ierusalim.

Potrivit premierului israelian Benjamin Netanyahu, ciocniri între armată și palestinieni au început în 12 sectoare ale graniței dintre Israel și Palestina. În total, de partea palestiniană au participat peste 35 de mii de persoane. Armata israeliană a deschis focul asupra celor mai agresive grupuri de protestatari.

Netanyahu, premierul Israelului, a numit aceste acțiuni drept „măsuri de apărare”.

În seara zilei de ieri erau peste 2400 de răniți de partea palestinienilor.

Șefa diplomației europene, Federica Mogherini, a făcut apel la calm și a invitat părțile să nu degenereze violențele pentru a evita pierderile de vieți omenești.

În același timp Germania susține că este dreptul Israelului de a se apăra și trebuie să o facă proporțional.

Președintele Franței, Manuel Macron a condamnat violenţele din Fâşia Gaza, adăugând că, în următoarele zile, va discuta cu toate părţile implicate din regiune.