„Și astăzi, de la înălțimea averilor dobândite pe căi ilicite, Igor Dodon alături de complicii săi Zinaida Greceanâi, Ivan Ceban și compania, vorbesc despre dreptatea socială pe care ei o calcă zi de zi”, scrie președintele Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru după mitingul PSRM.

„1 Mai în Republica Moldova nu este ziua celor care muncesc ci ziua celor care îi mint și înșeală pe cei care muncesc. De la câștigarea independenței de stat, comuniștii, comuniștii vopsiți în socialiști, stataliștii și uneori pro-europenii au întreținut în Republica Moldova un marasm social ce ne păstrează la margine lumii civilizate”, a opinează Șalaru. 

Spre deosebire de alți ani - continuă el - probabil Moscova a redus finanțările, PSRM reușind să adune din toată republica doar vreo două-trei mii de oameni, „transformați de nacialnicii socialiști într-o turmă roșie”.

„Mituiți cu câțiva leuți, bieții oameni au bătut Republica Moldova pentru a aplauda câteva zeci de minute pe cei care, de ani de zile, trăiesc din sudoarea muncii lor vânzându-le iluzii. În timp ce bieții oamenii se întorc în sărăcia, nevoile și mizeria orașelor și satelor basarabene, Igor Dodon cu staful PSRM vor sărbătorii maiovka asemeni Politbiroului pe vremuri. Atunci când îți uiți istoria, neamul și accepți cizma straină, viitor nu există!”, concluzionează președintele PUN. 

--- Vom aminti că socialiștii au organizat tradiționalul miting dedicat zilei de 1 Mai. Participanții au adoptat și o Rezoluție prin care au votat, în unanimitate, pentru o republică prezidențială. Chiar dacă oficial, Igor Dodon, nu mai este membru PSRM, acesta nu a lipsit de la evenimentul îmbucsit cu logouri socialiste.