Emisiunea „Dosar de politician” difuzată aseară la postul românesc B1TV l-a avut ca interlocutor telefonic și pe fostul președinte al României, Traian Băsescu.

Tema discuției a fost statutul de entitate separată a Kosovo nerecunoscut ca atare de 5 țări ale Uniunii Europene - este vorba de România, Spania, Grecia, Cipru și Slovacia, precum și presiunile pe care Germania le pune pe cele 5 țări să recunoască ca stat regiunea Kosovo.

Într-o intervenție telefonică, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a precizat că „România nu-și poate permite să recunoască Kosovo, indiferent ce promisiuni a făcut Germania către conducătorii kosovari. Ar da o lovitură cumplită R. Moldova, pentru că situația din Transnistria este similară celei din Kosovo - modificare de frontiere prin forța armelor. Dacă România recunoaște Kosovo, trebuie să recunoască și Transnistria și Crimeea. Să se ducă el ( nota.red - ministrul de externe german) să le recunoască”, a conchis Traian Băsescu.

Fostul președinte al României a fost întrebat și despre motivele pentru care Germania este atât de preocupată de Kosovo și recunoașterea acestuia ca stat.

Probabil din aceleași motive pentru care Germania finanțează consistent fundații în R Moldova, care să vorbească de statalitate și moldovenism ca și concept.”, a precizat Traian Băsescu, care a continuat spunând că „Germania își depășește limitele pe care poate să joace în politica externă și face rău”.

„Eu nu vorbesc din auzite. Știu toate drumurile din R. Moldova. Încă mai vrea cineva să mențină rămășițe ale Pactului Ribbentrop - Molotov, prin ONG-uri moldovenești susținute financiar de Germania”, a conchis fostul președinte al României.

„Germania a devenit tot mai influentă și a început să ia atitudine de super-putere”, a mai afirmat Traian Băsescu.

ppAmintim că portalul nostru de știri a preluat și publicat un material care dovedește legătura dintre Rusia lui Putin și Germania europeană și a felului în care această legătură funcționează în R. Moldova, generând proiecte care încearcă să schimbe codul genetic al populației românești de la Est de Prut.