Spicherul Ministerului Apărării al Ucrainei, Andrei Lîsenko, a declarat că informația privind reținerea în Sevastopol a unui grup de diversioniști, care ar aparține Ministerului Apărării al Ucrainei, este o făcătură informațională și demonstrează că FSB s-a transformat într-o fabrică a minciunii.

„FSB a recurs iarăși la tactica minciunii, declarând că a reținut un grup de diversioniști ucraineni în Sevastopol. Este o minciună, este un fake informațional care demonstrează că FSB s-a tranformat într-o fabrică a minciunii”, a declarat Lîsenko pentru Unian.

„Acest lucru se face pentru a discredita militarii ucraineni și Ucraina, pentru a demonstra eficiența serviciilor speciale rusești, pentru a induce în eroare publicul rus și comunitatea internațională și pentru a atrage atenția asupra unor presupuse acțiuni agresive ale Ucrainei. De fapt, Ucraina este un stat pașnic care își apără teritoriile, însă vreau să menționez că serviciile ruse nu au reținut nici un militar ucrainean, nemaivorbind de spioni”, a subliniat acesta.

Potrivit reprezentantului Ministerului Apărării al Ucrainei, rușii vor găsi anumite persoane pe care le vor declara diversioniști ucraineni, așa cum au mai făcut-o în mai multe rânduri.

Menționăm că Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, ex-KGB) a anunțat joi reținerea unui grup de presupuși sabotori ucraineni la Sevastopol, care ar fi planificat atacuri teroriste împotriva unor obiective militare și infrastructură vitală din Crimeea, peninsulă ucraineană anexată de Moscova în martie 2014, relatează Reuters, citând agenția de presă rusă RIA Novosti.

FSB susține că a confiscat dispozitive explozive și arme în timpul reținerii grupului, format, potrivit acestuia, din agenți de informații din cadrul Ministerului Apărării al Ucrainei, transmite agerpres.ro

Potrivit RIA Novosti, reținerea presupușilor sabotori ucraineni a avut loc miercuri.

La Sevastopol se află baza Flotei Rusiei din Marea Neagră.