Federația Rusă speră că Angela Merkel și Emanuel Macron să reușească să-l convingă pe Donald Trump să îmblânzească sancțiunile impuse Moscovei.

Din acest motiv, Kremlinul nu se grăbește să răspundă sancțiunilor americane impuse la 6 aprilie, notează Reuters, citând surse din Ministerul de Finanțe al Federației Ruse.

Kremlinul speră că Angela Merkel și Emanuel Macron, care se întâlnesc în aceste zile cu Donald Trump, vor putea redeschide piața europeană pentru aluminiul rusesc.

„Toți urmăresc cu atenție dacă va reuși Merkel să-l convingă pe Trump ca acesta să facă o excepție în ceea ce privește compania Rusalo”, a declarat sursa citată pentru Reuters.

Potrivit celor de la Moscova, sancțiunile contra Rusalo a fost o surpriză neplăcută pentru Rusia. Mai mult decât atât, ministrul de Finanțe de la Moscova s-a întâlnit săptămâna trecută cu colegul său american, Steve Mnuchin.

ppAmintim că ultimele sancțiuni au fost impuse de Ministerul de Finanțe al SUA la 6 aprilie. În noua listă au intrat 27 de oameni de afaceri și oficiali apropiați Kremlinului.

Revidta Forbes a calculat că doar în câteva zile rușii au pierdut peste 20 de miliarde de dolari, iar rubla rusească a început să se devalorizeze.

Japonia și MArea Britanie au refuzat să mai cumpere producția companiei Rusalo din cauza sancțiunilor.