Premierul Armeniei Serj Sargsyan și-a anunțat demisia, transmite Tvrain.ru

Protestatarii jubilează la Erevan după demisia lui Serj Sagsyan. Oamenii au ieșit în stradă cu vuvuzele pentru a sărbători căderea fostului președinte. Astăzi protestele au continuat în întreaga țară, studenții și elevii din clasele superioare nu s-au prezentat la ore, unele întreprinderi și-au sistat activitatea.

 

Protestele care au cuprins Erevanul și-au făcut efectul.

Abia instalat în funcție, prim-ministrul Serj Sargsyan a anunțat că demisionează din fruntea guvernului de la Erevan.

Protestele au izbucnit la Erevan la 13 aprilie, după ce fostul premier Serj Sargsyan a fost desemnat la funcția de prim-ministru.

Ieri a avut loc o tentativă de dialog între guvernare și opoziție care însă a durat doar trei minute. Srgsyan a învinuit opoziția de șantaj.

Liderii opoziției, în frunte cu Nikola Pașinean, au fost reținuți, dar, ulterior, au fost eliberați.

ppAmintim că, în cursul zilei de azi, sute de militari ai Armatei Naționale din Armenia. s-au alăturat protestatarilor. Ministerul Apărării de la erevan a confirmat participarea militarilor, însă a subliniat că este vorba de sute de persoane.

 

Totul a început după ce fostul președinte Serj Sargsyan a demarat reforma constituțională jurând în același timp că nu va candida pentru nici o funcție. Reforma prevedea ca Armenia să treacă de la forma prezidențială la cea parlamentară de guvernământ. Ulterior acesta a fost desemnat la funcția de prim-ministru și votat de Parlamentul de la Erevan.

 

Experții susțin că nu este o revoltă geopolitică, doar o revoltă contra regimului Sargsyan, a corupției și sărăciei.