Organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat atentatul sinucigaş comis duminică la Kabul împotriva unui centru de înregistrare pentru alegerile legislative care vor avea loc în luna octombrie în Afganistan, atentat soldat, potrivit ultimului bilanţ, cu cel puţin 31 de morţi şi 54 de răniţi, relatează agenţiile de presă internaţionale.

Persoanele rănite au fost transportate la spitalele din apropiere, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii afgan.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Najib Danesh, a declarat că atacatorul sinucigaş şi-a detonat încărcătura explozivă la intrarea în centrul unde oficialii afgani emiteau cărţi de identitate (tazkira), în cadrul procesului de înregistrare a alegătorilor în vederea scrutinului din luna octombrie.

Explozia a distrus maşini şi a spart ferestrele clădirilor din apropiere. „Erau femei, copii. Oamenii veniseră să-şi ridice cărţile de identitate”, a spus un martor.

Atentatul s-a produs în vestul capitalei afgane, în cartierul cu populaţie majoritar şiită Dasht-e-Barchi. Minoritatea şiită este vizată cu regularitate din 2016 de gruparea islamistă Statul Islamic (SI).

Atentatul de duminică este cel mai grav atac comis la Kabul după ce aproximativ 100 de persoane au fost ucise în ianuarie cu o ambulanţă-capcană.

Centre de înregistrare a alegătorilor au fost deschise începând cu 14 aprilie în Afganistan în vederea pregătirii alegerilor legislative programate pentru 20 octombrie. Până în prezent, peste 50.000 de afgani din centre urbane s-au înregistrat, potrivit unui oficial al Comisiei Electorale Independente.

Sursa: blacknews