Vehiculul de teren UAZ Patriot a fost depistat cu un defect de uzină care pune în pericol viața pasagerilor săi și nu numai! Se pare că inginerii ruși, nu au luat în calcul faptul că mașina poate lua foc oricând.

Un jurist din Federația Rusă a devenit popular după ce a declarat război mai multor dealeri oficiali de automobile. Pe nume, Andrei Podshivalov, rusul are și un canal de YouTube unde povestește cu lux de amănunte cazurile cu care s-a confruntat în instanță și care au avut sorți de izbândă, obligând dealerul auto să își ia automobilul defect înapoi.

Episodul de acum însă, este ceva mai deosebit așa cum clientul lui Andrei, nu mai are ce întoarce dealerului, așa cum mașina sa, cumpărată de nouă din salon, un UAZ Patriot a ars complet în mai puțin de 15 minute. Așa cum se practică într-o țară coruptă ca Rusia, de vină a fost proprietarul care nu a exploatat corect automobilul, circulând cu ea, atenție(!), pe teren accidentat unde este și…iarbă!

Paradoxal, dar un vehicul de teren a fost exploatat în afara șoselelor de asfalt.

Dealerul a negat toate acuzațiile, ba mai mult, ”a cerut” și bani de la clientul său, pentru expertiza în urma căreia s-a dovedit că tot el se face vinovat de incident. Avocatul păgubașului a prezentat la rândul lui o altă expertiză, realizată independent, în urma căreia s-a constatat că incendiul a fost provocat de un defect de fabrică!

S-a constatat că uleiul din una din cutiile de transfer, ale sistemului de tracțiune integrală curge peste țeava de eșapament, încinsă la maxim, iar în rezultat uleiul poate lua foc, ceea ce poate duce iminent la o tragedie.

Instanța de judecată a dat câștig de cauză proprietarului de UAZ obligând producătorul să achite daune în valoare de 2.200.000 ruble, practic de trei ori mai mult decât a costat mașina.

Sursa: Autoexpert