Klaus Iohannis a anunțat ce decizie a luat la propunerea de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi! Președintele a anunțat, de la Palatul Cotroceni, că nu o revocă pe Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA.

Ministrul Justiției mi-a trimis o propunere, propunerea de revocare a procurorului șef al DNA. La mijlocul lunii martie mi-a fost înaintat și avizul CSM, care a ajuns la cu totul altă concluzie decât așa-zisul raport al ministrului. Acest aviz nu poate fi tratat ca simplu element facultativ, chiar dacă el nu obligă, el nu poate fi ignorat. Constat că în analiza acelorași acțiuni sau inacțiuni și în aplicarea acelorași texte legale, două autorități ale statului ajung la concluzii diametral opuse”, a spus Klaus Iohannis în conferința ținută la Palatul Cotroceni.

Președintele României a mai precizat că a solicitat departamentelor din Administrația Prezidențială o analiză și câteva propuneri.
Am constatat că ministrul Justiției consideră că raportul este o luare de poziție, față de dezbaterile publice din ultimul an, ceea ce induce percepția că poate fi subiectivă această percepție. Unele dintre motivele care fundamentează propunerea de revocare utilizează date și informații care fie nu sunt pertinente, fie exced perioada care e luată în calcul. Acestea au fost interpretate și valorificate într-un sens diferit de conținutul lor.”, a spus Iohannis

Motivele de revocare prezentate de ministerul Justiției nu au fost de natură să mă convingă, ele nu corespund prevederilor legale aplicabile. Nu voi da curs propunerii ministrului de revocare a doamnei Kovesi.”, a punctat președintele României.

Pe 22 februarie, Tudorel Toader, ministrul Justiției din România, a cerut revocarea șefei DNA, dar Consiliul Superior al Magistraturii a dat un aviz negativ.