Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a minţit atunci când a spus că Serghei Skripal a fost otrăvit cu un alt produs chimic diferit de Noviciok. La această concluzie au ajuns experţii de la Laboratorul chimic din Spiez, Elveţia.

Experţii elveţieni spun că nu există dubii în expertiza colegilor lor britanici care au stabilit că Serghei şi Iulia Skripal au fost intoxicaţi cu Noviciok, notează rbc.ru.

La 14 aprilie Serghei Lavrov a declarat că Organizaţia pentru interzicerea armelor chimice nu a luat în considerare concluziile experţilor de la Spiez Laboratory care ar fi stabilit că Iulia şi Serghei Skripal au fost otrăviţi cu un gaz numit BZ. Lavrov declara atunci că ruşii au obţinut informaţii de la laboratorul din Spiez în mod confidenţial.

Amintim că Serghei şi Iulia Skripal au fost internaţi la 4 martie anul curent fiind intoxicaţi cu un gaz neuro-toxic. Ulterior s-a stabilit că cei doi au fost otrăviţi cu Noviciok, care a fost depus sub formă de gel pe clampa uşii de la cas unde locuia Serghei Skripal. Iulia Skripal a fost deja externată din spital, iar tatăl său şi-a revenit din comă.